Sajama Juni

 

Drømmetur til Bolivias høyeste fjell, Sajama på 6542 meter.

Opplevelser og utfordringer står i kø på denne "feelgood" ekspedisjonen der vi skal sykle dødsveien og bestige minst 3 fjell med respektabel høyde, inkludert Acotango (6052 m) og Sajama (6542 m) som er Bolivias høyeste.

Det som er meget spesielt med denne turen er at byen La Paz ligger på ca 3700-4000 meter. Dette er en høyde normalt en Basecamp kanskje ville lagt, mens vi fortsatt er i byen. Da kan man faktisk aklimatisere for høyde i en seng på rommet, i dusjen, i en bar med et glass vin, eller ved å sykle den beryktede dødsveien, som er en opplevelse i seg selv.

 Vi skal selvsagt gjøre alt dette og derav navnet "feelgood ekspedisjon".

Vi har vært i Bolivia mange ganger og klatret 10 forskjellige fjell, og opplevelsene der nede er utvilsomt bortgjemte fjellskatter... Vi vet akkurat hva som er eventyrturen for oss der nede.

I forhold til Kilimanjaro er nok dette et høyere nivå..;-)
Det blir litt høyere, litt lengre, litt brattere og sekken blir fort litt tyngre. Fjellene der nede er fantastisk flotte og er innkapslet i snø og is, så stegjern og isøks må være med.
Derfor legger vi inn et heldags kurs der vi går igjennom teknikker og kunnskap vi trenger for å bevege oss og klatre sikkert. Guidene vi kjenner der nede er utdannet og rå-dyktige, og teknikkene og praksisen de bruker er like bra som hjemme, selv om de kan variere noe.
Klatringen kommer ikke til å bli teknisk vanskelig, men stegjern og isøks er uvant, så en viss bevegelses og sikkerhets kjennskap trenger vi!

Juni er den beste måneden for Sajama, så turen vil ha avreise ca 1. juni (+/- et par dager avhengig av flypriser som kan variere litt dag for dag).

Opplegget vi har planlagt blir nesten en kopi av forrige Sajama tur i 2015, da det viste seg å være en meget fornuftigt og fungerende plan:

Dag 1-2 Avslapping i La Paz på ca. 3700 meters høyde.
Dag 3 Mountain biking ned den berømte Dødsveien som starter på 4650m og ender opp helt nede i jungelen ( En fantastisk opplevelse)
Dag 4 Tracking til Chacaltaya summit 5421m (Her kjører vi bil til nesten 5000m)
Dag 5 Rigge camp ved Laguna Zongo ca 4300m som ligger i det fantastiske fjellområdet Cordelia Real.
Dag 6 Brekurs på bre med mulig Charquini summit på 5450m
Dag 7 Rigge camp ved village of Sajama ca 4300m
Dag 8 Bestige Acotango 6057m og tilbake til camp. (Her kjører vi bil til ca 5500m)
Dag 9 Tracking til Sajama Base camp ca 4800m
Dag 10 Hviledag
Dag 11 Ekstra dag hvis dårlig vær
Dag 12 Ekstra dag hvis dårlig vær
Dag 13 Ekstra dag hvis dårlig vær
Dag 14 Tracking til high camp 5700m
Dag 15 Mulig hviledag hvis nødvendig
Dag 16 Climb til Sajama summit 6542m og tilbake til Base camp
Dag 17 Bading i de naturlige hot tubbene og kjøretur tilbake til La Paz.

 Så tar vi flyet hjem, men mest sannsynlig blir i hvert fall noen av ekstradagene, ikke brukt og dermed omgjort til herlige hviledager i La Paz:-)

Prismessig er det billig i Bolivia og opplevelsene er definitivt noe av det råeste som er!
Vi har forhandlet frem en pris, for hele denne pakken til 22650,- + flybilletter til La Paz.
Vi må bli 8-10 personer.

Det som da ikke blir inkludert er evt. flyplass avgifter/visum, mat og drikke utenom i fjellet, og overnatting i La Paz etter fjellturen siden vi ikke vet om ekstradagene blir brukt i fjellet eller ikke.

Vi organiserer direkte til Bolivia, og vil har med oss masse erfaring fra turer i høyfjellet, div nødutstyr, tips og råd, og en hjelpende hånd som kan komme godt med.

Håper dette kan virke interessant og kan bli det neste store eventyr...