Copyright 2020 - Custom text here

 

Etter Kilimanjaro hadde Tommy fått smaken på høye fjell, og dro til Argentina for å bestige Aconcagua (6963 meter)

Etter Kilimanjaro hadde Tommy fått smaken på høye fjell, og dro til Argentina for å bestige Aconcagua (6963 meter)

 

Aconcagua med sine 6963 meter er det høyeste fjellet i verden som ikke ligger i Himalaya fjellkjeden.

 

Det er et populært fjell fordi det ikke krever noe klatring og er en av The Seven Summits, altså de 7 høyeste fjellene på hvert av de 7 kontinentene.

 

Dette fjellet er så høyt at det må absolutt taes seriøst og krever en mere nøye aklimatisering for høyden.

 

Ikke alle hadde klart seg like bra

 

 

Vi  hadde en intermediate camp og en basecamp vi gikk aklimatiseringsturer i fra, og var med på å etablerte høyere camper, før vi flyttet opp til camp 1, 2, og 3.

 

Natten før vi skulle flytte fra camp 1 til camp 2 kom et 2 dagers uvær og slapp fra seg store mengder snø, som skulle vise seg å bli tungt å kjempe mot, også på toppstøtet noen dager senere. Men flott var det utvilsomt!

 

På vei til Camp 2 noen dager før toppstøtet

 

Utsikten fra teltet mitt i Camp 2 dagen etter uværet ga seg

 

Det er dette som kalles naturopplevelse og det er vanskelig og forklare følelser når man får sånne fantastiske øyeblikk.

Det var ikke før den 12 dagen i fjellet, på morgenen jeg sto på toppen av Sør Amerikas høyeste fjell, mye klokere og mange erfaringer rikere om høyfjells klatring. 

 

Fantastisk følelse å nå toppen

 

Jeg var en del av en gruppe på 6 og jeg kjente ingen fra før. Det var tunge forhold p.g.a. mye snø i fjellet, og av denne gruppen var jeg den eneste som klarte meg til toppen.

 

Det var tre grupper med totalt 34 personer, som forlot camp 3, og gikk for toppen denne natten. Gruppene ble etterhvert slått sammen og det var kun 6 av oss som kom opp. Det var da jeg begynte å tenke at dette kanskje var noe for meg, selv om jeg var så sliten som jeg aldri har vært før.

 

Det var en fantastisk følelse å stå på toppen og suge til meg at jeg hadde mestret denne utfordringen, og siden har jeg aldri sett meg tilbake..., jeg var blitt hektet..!

 

Tilbake i basecamp ble jeg feiret med heder og ære

 

Etter 14 dager i fjellet var jeg tilbake til Mendoza, og et festmåltid i biffens hjemland.

 

f t g

Manaslu Weather Forecast